Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да је за сваку осуду да се један од кандидата на предстојећим изборима у Хрватској хвали тиме да му је деда био припадник усташког режима током Другог светског рата.

Zorana Mihajlovic-uu

Михајловићева је истакла да Европа почива на антифашистичкој борби и борби против усташтва коју смо добили током Другог светског рата.

 

«Зато је за мене као политичара и интелектуалца, али и као мајку, за сваку осуду да се један од кандидата у изборној кампањи у Хрватској хвали тиме што му је деда био усташа», поручила је Михајловић у интервјуу за новосадски Дневник.

 

Наглашава да је то само један од догађаја који се у последње време дешава у Хрватској.

 

«Жао ми је због њих, јер када им је економија слаба, када се све теже и теже живи, уместо одговорних људи ми у Хрватској гледамо политичаре који национализмом и фашизмом покушавају да добију гласове. То је опробан рецепт који доноси само сиромаштво и сузе», рекла је Михајловићева.

 

Верује да будућност односа српског и хрватског народа треба да буде онаква какву су показали наших спортисти у Рију.

 

«Гледајући Олимпијаду видела сам како Сандра Перковић и Ивана Шпановић подржавају једна другу, навијају једна за другу. Тако ја замишљам будућност наших народа и увек ћу се залагати за то», указала је Михајловићева која је у петак била на комеморацији јасеновачким жртвама у Градини.

 

РТС

Тагови: ;