Прва златна медаља за Србију на Олимпијским играма у ватерполу славила се синоћ широм Србије, у Републици Српској и Црној Гори.

 

zlato-640x407

 

На улицама главног града, одмах након што је завршено финале против Хрватске, у којем је српски тим бриљантном игром победио 11:7, кренуле су колоне аутомобила који круже централним улицама, а навијачи који су утакмици пратили у баштама и кафићима славе на Тргу републике.

 

Скандира се Србији, ватерполистима, селектору Дејану Савићу, а пева се песма коју су српски делфини запевали одмах након финала: „Освојили смо све“ са јасном алузијом на чињеницу да је Србија комплетирала све могуће титуле ус вом власништву.

 

slavlje1

 

Слави се и у другим градовима, у Нишу, одакле је репрезентативац Сава Ранђеловић, у Чачку, традиционално у Бањалуци и Херцег Новом.

 

Успех ватерполо репрезентације Србије која је освојила златну медаљу на Олимпијади у Рију прослављен је вечерас у северном делу Косовске Митровице.

 

Славље је на улицама Косовске Митровице почело одмах након завршетка финалне утакмице у којој су српски ватерполисти надиграли Хрватску.

 

Улицама Косовске Митровице кружили су аутомобили који су били окићени заставама Србије, а грађани су се окупили код главног моста на Ибру где се клицало Србији и певало и уз паљење бакљи.

 

На лицу места могли су се видети и припадници тзв Косовске полиције.

 

Иначе сусрет Србије и Хрватске будно је праћен у кафићима на северу АП Косова а у Лепосавићу, утакмица је праћена путем видео бима на отвореном.

 

Тагови: ;