Референдум у Републици Српскоj jе у рукама РС и њених грађана и Србиjа се у то неће мешати, изjавио jе данас председник Србиjе Tомислав Николић, али jе поручио Српскоj да треба да води рачуна и о “ширем контексту”.

 

Republika-Srpska

 

Николић jе у изjави новинарима истакао да РС сама води своjу политику, да на то има право, али да треба да узме у обзир шири контекст, односно расположење држава коjе одлучуjу о нашоj судбини, у мери у коjоj неће изгубити своjу самосталност.

 

«Све jе у рукама Републике Српске. Увек треба да воде рачуна о томе шта мисле они коjи су моћни, али никад не треба изгубити самосталност», рекао jе Николић и додао да би било какво мешање «представљало кршење суверенитета и интегритета Републике Српске».

 

Oн jе поручио да ће Србиjа поштовати сваку одлуку коjу донесу грађани непосредним изjашњавањем и да ће се увек трудити да за ту одлуку добиjе широку међународну подршку.

 

Kоментаришући наjављени референдум, Николић jе рекао да jе референдум демократско право сваког народа.

 

«Резултати референдума некад не буду по вољи широj заjедници, а некада испадне да они коjи су га организовали нису били у праву. Има референдума коjи су донели добро грађанима, док сматрам да референдум у Великоj Британиjи ниjе донео добро ни Британиjи ни Eвропи», рекао jе Николић.

 

Танјуг

Тагови: ; ;