По речима Доналда Трампа, добротворни Фонд породице Клинтон (Clinton Foundation) је најкорумпиранија институција те врсте у историји америчке политике и морао би бити затворен.

 

hillari_klinton

 

«Клинтонови су преко тог фонда деценијама пунили властите џепове бринући о својим дародавцима а не о америчком народу. Сада је постало апсолутно јасно да је оно чиме се бавио Фонд породице Клинтон било недозвољено док је Хилари била државни секретар, а да је недозвољено и сада. Тај фонд мора да буде одмах ликвидиран!».

 

Сарадници Clinton Foundation су објавили да ће фонд, ако Хилари победи на председничким изборима, престати да прима донације из иностранства.

 

«То је покушај да се заштите Клинтонова и Clinton Foundation, али им то неће помоћи. Тај покушај је уследио целу годину након што су почела спорења поводом фонда. Ако је све било чисто док је Клинтонова била на челу Стејт департмана, зашто би се онда нешто данас мењало», рекао је председник Националног комитета Републиканске партије Рајнс Прибас, додајучи да Clinton Foundation мора одмах престати да прима донације из иностранства и вратити сав новац добијен из других држава, с обзиром да су неке од тих држава повезане са тероризмом.

 

«Кад би Хилари Клинтон постала Председник САД, она би била зависна од својих спонзора», закључио је Прибас.

 

Ката

Тагови: ; ; ;