Пише Исраел Шамир
fakti.rs
Превео Срђан Ђорђевић

 

Хилари Клинтон, кандидат Демократске партије за место Председника САД, као да је сва у чоколади. На њеној страни је владајући Председник државе, на њеној страни су The New York Times и The Washington Post, на њеној страни су федерални ТВ канали. Чини се да јој је победу у џепу. До пре само неколико година тако би и било. Нико не би ни чуо глас њеног ривала Доналда Трампа. Али сада, у доба нових мрежних технологија, то није тако лако.

 

Проблем у њеном рајском врту направио је Џулијан Асанж, који је већ четири године затворен у еквадорској амбасади у Лондону. Он је први обелоданио електронску преписку Демократске партије која је показала да су њени лидери направили заверу на штету Бернија Сандерса.

 

original_Tramp__Klinton__USA

 

Генерални секретар партије је морао да због тога поднесе оставку, а човек који је изнео преписку је пронађен мртав на улици у Вашингтону. Ипак, Клинтонова је успела да постигне договор са Сандерсом. Он је добио добре паре, купио нову кућу, објавио књигу и позвао своје присталице да гласају за Клинтонову.

 

А онда је Асанж објавио њену личну преписку и открио да је управо мадам Клинтон за време док је била државни секретар снабдевала оружјем ИГИЛ. Уз то, рекао је Асанж, она је лагала под заклетвом када је рекла Сенату да не зна ништа о снабдевању терориста оружјем.

 

Асанжова открића су могла да буду заташкана да их се није дочепао Доналд Трамп. Он је оптужио Хилари Клинтон и Барака Обаму да су створили «исламску државу», да симпатишу ИД и њене циљеве, да су водили лажни рат против ИД који је скупо коштао америчке пореске обвезнике, али је зато донео пристојан профит госпођи Клинтон и њеном фонду.

 

Бивши амбасадор САД у Москви Мајкл МекФол је оптужио Трампа да кроз њега говори Путинова пропаганда, а Пентагон се узмувао после 10 000 налета против ИД. Избио је велики скандал.

 

Међутим, Трамп и Асанж су заиста у праву. Испорука оружја ИГИЛ и само његово стварање се десило на овај начин.

 

Државна секретарка Клинтон је успела да убеди Барака Обаму да испоручи оружје непријатељу режима у Сирији и Либији. У ту сврху, велика количина америчког оружја је продата Катару. Сићушна кнежевина у Персијском заливу је својим великим буџетом платила оружје и пребацила велику суму новца на рачун Clinton Foundation. Оружје је послато у Бенгази, који се налази у делу Либије који се граничи са Египтом, исламским екстремистима. Њега су разделили ситним египатским хулиганима и тако су свргнули Гадафија. Након тога је оружје послато из Либије у Сирију тамошњим побуњеницима. Притом ни Клинтонова ни Обама нису сумњали да су ти исламски екстремисти блиски Ал Каиди.

 

„Побуњеници — Ал Каида-Ирак — добро познају Сирију и боре се против Асадовог режима од самог почетка. Западне земље, заливске монархије и Турска подржавају њихов план за заузимање Источне Сирије где ће бити могуће створити базу за подршку сличну оној која је успостављена у Бенгазију, у Либији“, пише у супертајној депеши америчког Министарства одбране, коју је објавио Асанж.

 

Тако је рођен ИГИЛ у Сирији.

 

Обама и Клинтонова су допринели и настанку ИД у Ираку. Док су Ирак окупирале америчке снаге још за време Џорџа Буша-млађег, Американци су формирали шиитску владу у Багдаду и хушкали је против сунита, а затим су је, за време Клинтонове и Обаме, напустили, остављајући сунитима море оружја и војне технике. Исламистима је преостало само да поседају у америчке „Хамере“ и подигну црне барјаке. И потом је «исламска држава», како сведоче депеше које је објавио Викиликс, а искористио их Трамп, добијала оружје из Америке. Оружје су Американци испоручивали „умереној опозицији“, али су тачно знали да одлази у руке Ал Каиде и ИД.

 

“«Исламска држава» сања да ће за Председника САД бити изабрана Клинтонова, јер сам ја крај за ИД“, рекао је Трамп.

 

Тако се пред нашим очима открила тајна стварања терористичког и екстремистичког гнезда. То смо могли и очекивати након што су Американци својевремено „затрпали“ Авганистан оружјем и довели бин Ладенове исламисте на власт у тој земљи. Тада се Реган борио против СССР, а сада у Сирији Клинтонова и Обама спроводе вољу израелског лобија који сања о вечном рату на Блиском Истоку.

 

Руско оружје спасава Европљане и Арапе од колонизације. Због тога руски разговори о заједничким акцијама са САД против ИД нису ништа друго него реторика која је, међутим, неопходна и корисна. Не треба на свакој истини одмах инсистирати и то схватају у Кремљу.

 

Асанж је обећао да ће ускоро објавити додатне доказе који повезују Хилари Клинтон са испорукама оружја ИД, мада их је већ довољно објављено. Тада ће то допрети и до Американаца, а они ће имати могућност да приреде новембарско изненађење. Самоуверена Хилари и демократски естаблишмент све више подсећају на колективног Бориса Годунова. Они сматрају себе богомданим и презиру не само Трампа, већи његове гласаче, раднике и средњу класу.

 

Упркос свему, све чешће на памет ми падају речи песника: „тешко ће цар Борис задржати круну на мудрој глави“.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;