Бивши Председник Чешке Вацлав Клаус је рекао да ће мигранти уништити Европу и без тероризма. По његовом мишљењу, једино решење су дубоке друштвене промене и побуна маса попут плишане револуције у Чехословачкој, која би била уперена против европске елите која прима мигранте.

 

vaclav-klaus_1497

 

„Садашњу игрантску кризу нису изазвали мигранти већ европски политичари, у највећој мери немачки. Ти политичари искрено верују у мултикултуралност иако је јако тешко схватити ту веру. Зар заиста желе да створе некаквог „хомо бриселаруса“ направљеног од миграната?“, пита се Клаус на митингу немачке десничарске „Алтернативе за Немачку“ у Шверину.

 

Клаус сматра да је миграциону криза заправо сеоба народа која опасно угрожава европски начин живљења и традиције и позвао масе да се дигну против европских елита које позивају у Европу мигранте из других културних и верских традиција.

 

„Масовну миграцију, коју називам сеобом народа, дуго сам означавао као претњу европској цивилизацији и култури, претњу слободи и демократији и претњу нашем просперитету. Никада нисам сводио проблем миграната само на тероризам. Ако се миграција других култура и цивилизација настави овим темпом, уништиће Европу и без тероризма“, рекао је Клаус.

 

Бивши чешки Председник, који дуго води активну кампању против миграција са Блиског истока и из Африке, је рекао да је до недавних терористичких напада сматрао да је аргумент тероризма помало тривијалан и јефтин, али да је сада променио мишљење, преноси Бета.

 

„Сада и ваша канцеларка ваљда увиђа да је тероризам неизбежни и саставни део миграција“, каже Клаус позивајући Европљане да се супротставе европским елитама.

 

„У вашем Штутгартском програму се види зашто је та промена битна. Да би се такве промене одиграле, потребна је истинска побуна маса, како о њој пише шпански мислилац Ортега-и-Гасет. Нешто попут онога што смо ми морали да учинимо 1989 године“, сигуран је Клаус.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;