Италијанска опозиција намерава да затражи одржавање превремених избора након референдума о усвајању уставних реформи. Ако Премијер земље Матео Ренци напусти ту функцију, Рим ће ставити вето на продужење антируских санкција.

 

00441_italija_zastava

 

„Са одласком Ренција почећемо озбиљан и конструктиван дијалог са Русијом што је за нас приоритет. Потребно је укинути апсурдне санкције које су политички бескорисне и негативно утичу на економске показатеље. Ако наша партија буде имала већину у Влади, ми ћемо ставили вето на наставак антируских санкција. По нашем мишљењу ЕУ и Русија су блиски суседи којима је потребна конструктивна сарадња у интересу својих грађана и ми ћемо наставити да радимо на томе“, каже посланик Европског парламента из партије „Покрет пет звезда“ Фабио Масимо Кастаљда, а преноси Известија.

 

Ако дође до изнуђене оставке Премијера Италије, нову Владу ће највероватније формирати „Покрет пет звезда“ који је имао рекордне резултате на локалним изборима у јуну.

 

Сенатор из партије „Лига Севера“ Паоло Тосота је рекао да ће након одласка Ренција Италија променити спољнополитички курс и почети зближавање са Русијом, пише Спутњик.

 

„Лига Севера је једина партија која је признала референдум на Криму. Сматрамо да је Русија наш главни савезник. Санкције треба одмах укинути због уништавања економије земље, рецесије и немогућности извоза робе на једно од највећих тржишта и због опште позиције на међународној сцени. Русија је наш главни партнер у заштити западних вредности и борби против међународног тероризма“, рекао је сенатор.

 

Ката

Тагови: ; ; ;