Кијев покушава да заустави растући талас Украјинаца на Криму.Украјински граничари намерно  стварају  ред на граници.Из непознатих разлога, украјински граничари из Украјине прослеђују  3-5 аутомобила на сат, што доводи до гужви.

 

yalta-ukraine-jalta

 

Посебно је проток саобраћаја на украјинском контролном  пункту успорен у најтоплијем добу дана — од 12 до 17 часова.

«Грађани Украјине су приморани или да сатима чекају на високим температурама или да се врате својим кућама», — изјавили су руски граничари.
У граду Дњепру, градске власти су усвојиле одлуку по којој је оглашавање путовања на Крим забрањено.Такође је забрањено оглашавање информација о путничком саобраћају на Криму у било ком облику.

 

Украјинске дипломате позивају грађане да не посећују Русију, под чијом надлежношћу је и Крим.

Министарство спољних послова препоручује грађанима Украјине,да приликом планирања путовања у  Руску Федерацију  реално процене постојеће ризике и претње, и да пажљиво размотре потребу за реализацију таквог путовања

 

У јулу, популарни руски блогер Иља Варламов је одлучио да посети место свог детињства, посетивши своју баку на Криму. Варламов, је као и обично, изнео детаљан опис његовог путовања са фотографијама. То је било довољно да овај  блогер  буде стављен на листу непријатеља Украјине,на сајту « Миротворац»

 

Jalta-Foto-Wikipedia-Dave-Proffer-620x350

 

По свему судећи делује да Кијев само речима жели да се врати на полуострво. Али у пракси, ради све што је могуће да се то не догоди: блокадом производа, воде, ел енергије. Сада у блокаду укључују и људе.Међутим, повећан проток туриста на Криму показује да мало ко, слуша украјинске власти.

Тагови: ; ;