Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:15

 

Новински фронт добио је саопштење од Министарства одбране ДНР.

 

«Сазнали смо да украјинска војска планира да током ноћи заузме Јасиновату. Око 20:00 часова добили смо информације да се у околини Авдејевке налази неколико војних колона са оклопним возилима и личним саставом.

 

Обраћамо се представницима мисије ОЕБС да изврши утицај на украјинско руководство. Ми задржавамо право да одреагујемо и нећемо дозволити непријатељу да ступи на нашу територију»

 

Данас током поподнева украјински нацисти напали су пропусни пункт Станица Луганска и том приликом рањен је цивил 1946 годиште. У моменту напада на пункту се налазило око 16 људи.

 

19:43

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током протекла 24 сата 250 пута напале територију ДНР.Нападали су Гољмовски, Молодежни, Александровку, Трудовски рејон Доњецка, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада погинуо је један цивил а оштећено је шест стамбених објеката.

 

Током поподнева украјински нацисти су из артиљеријског оружја напали пункт ДНР код Јасиновате. У моменту напада на пункту су се налазили руски посматрачи из Заједничког центра за контролу и координацију надгледања примирја у Донбасу. На срећу сви су евакуисани и нико није страдао.

 

Министарство за државну безбедност ЛНР саопштило је да је ухапсило држављанина Украјине који је покушао да изврши диверзију на нафтном резервоару у Луганску.

 

 

 

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 7 пута напале позиције Народне милиције у подручју Санжаровке, Калинова, Луганског и града Первомајск.Губитака није било.

 

Од 20:00 до 02:04 украјинске снаге су нападале околину Горловке, Доњецка, Јасиновате, град Докучаевск као и насеља Лењинское, Саханка и Коминтерново. У Кировском рејону Доњецка изгорела је двоспратна кућа.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да је као резултат украјинских напада у предграђима Доњецка прекинут сигнал мобилних оператера МТС Украјина и Феникс ДНР.

 

Цивил 1986 годиште који је јуче око 18:00 часова нагазио на украјинску мину у околини Горловке преминуо је јутрос у градској болници Горловке.

 

Током ноћашњег напада на ДНР оштећено је укупно 6 објеката.

Тагови: ; ;