Мушкарац који је држао као таоце запослене у „Ситибанци“ у Москви предао се полицији, јавио је ТАСС позивајући се на Министарство унутрашњих послова.

 

proxy (1)

 

Како наводе извори, човек није имао експлозивну направу, већ се испоставило да је кутија коју је носио са собом била кутија соли.

 

Непозната особа држала је четири особе као таоце у банци у центру Москве, навели су локални медији позивајући се на изворе у полицији. Полиција је преговарала са отмичарем који је наводно имао експлозивну направу.

 

„Отмичар који је држао таоце у московској банци се предао полицији и њега у овом тренутку возе на саслушање“, изјавила је старија помоћница руководиоца Главног истражног одељења Истражног комитета Москве Јулија Иванова.

 

Инцидент се дешавао у филијали „Ситибанке“ у Улици бољшаја Никитска, наводи ТАСС.

 

Отмичар је пре тога пустио три жене, јавио је ТАСС.

 

Позивајући се на извор у полицији, ТАСС је пренео да шеф московске полиције Анатолиј Јакуњин водио преговоре са отмичарем.

 

Раније је јављено да се у згради налазе три радника банке и један клијент, а отмичар прети да ће се разнети, наводи ТАСС позивајући се на Министарство унутрашњих послова.

 

Припадници јединица полиције и Националне гарде Русије налазе се на лицу места.

 

 

Полиција је блокирала улице око банке.

 

Отмичар је вечерас ушао у банку и захтевао да разговара са преговарачем. Затим је рекао да се позове полиција, рекли су радници банке који су успели да побегну из зграде.

 

Они су додали да је човек претио да ће активирати експлозивну направу и да нема ништа против саме банке. Његови мотиви још нису познати.

 

 

спутник

Тагови: ;