Пети контигент тзв. Војске Црне Горе испраћен је данас у међународну мисију „Ресолуте Суппорт“ у Авганистану, јављају медији у ЦГ.

 

ne-u-nato-e1396631567160

 

Заменик начелника Генералштаба ВЦГ, пуковник Рајко Пешић, приликом свечаног испраћаја који је организован на војном аеродрому у Голубовцима, казао је да кроз ангажовање у међународним операцијама, са припадницима оружаних снага држава региона и света, показујемо наш кредибилитет код међународних партнера и спремност да и најкомплексније задатке решавамо на квалитетан и поуздан начин.

 

Командант контингента капетан Горан Вуковић истакао је да ће професионалним односом према постављеним задацима наставити традицију претходних контингената и дати пример како се чува достојанство државе и доприоноси угледу мисије.

 

„За шест месеци овај строј ће опет стајати овде, али богатији са новим знањима, искуствима и пријатељствима, која ће допринијети наставку оспособљавања наших оружаних снага“, поручио је он.

 

Свечаном испраћају присуствовао је генерални директор Директората за људске ресурсе у Министарству одбране Михаило Волков, представници Министарства одбране и Генералштаба, као и изасланик одбране Сједињених Америчких Држава потпуковник Мајкл Тарквинто.

 

ин4с

Тагови: ;