Током протекле ноћи је крајинска војска «честитала» становницима ДНР Дан независности Украјине директним погоцима у њихове домове.

 

1

 

Јасиновата је гранатирана из артиљеријског оружја калибра 122 мм, јавља оперативна команда ДНР.

 

«Украинска војска је гранатирала подручје где се налази Центар за координацију и контролу ДНР из артиљеријског оруђа калибра 122мм. Гранатирање је извршено из правца окупиране области Авдејевке и из села Очеретино», кажу у оперативној команди.

 

2

 

На месту дешавања се налази начелник штаба Оперативне команде ДНР Руслан Јакубов и патрола Центра за координацију «Доњецк».

 

26

 

 

18

 

Војска Украјине је испалила минимум десет граната и на месту инцидента се може видети пуно кратера. Једна од граната је ударила у зграду осматрачнице, а запослени у Центру су брзо евакуисани.

 

3

 

 

25 - Copy

 

Војска Украјине је поново бомбардовала и Петровски дистрикт у Доњецку и спалила низ кућа.

 

«Током ноћи је војска Украјине гранатирала Петровски округ. Директно је погођена кућа у Лукјаненковој улици и изгорела је до темеља. Од јачине детонација су разбијена стакла, врата и кров на кући у улици Федеративна», јављено је из пресслужбе администрације Доњецка.

 

6

 

 

15

 

Мештани су јавили да је украинска мина експлодирала у близини куће у Федеративној улици 19.

 

Током ноћи, око 23:30, је дошло и до јаког артиљеријског напада на област Горловке. Украјинска војска је «честитала» празник и становницима Бесарабке уништавајући им куће.

 

11

 

 

27 - Copy

 

У Черњаковској 84 је граната уништила кров куће. Оштећени су сви станови. Жена стара 49 година је рањена је и послата у јединицу интензивне неге, где је подлегла ранама.

 

9

 

 

28

 

У улици Пола Робсона 18 је погођен стан. Станари су само чудом успели да истрче из рушевина и да преживе. Срећом, нема мртвих и рањених. Оштећена је цела стамбена зграда, поломљена су стакла, прекинути гасовод и далековод.

 

8

 

 

32

 

Ката

 

Ауторски снимак дописника News Front Катерине Катине.

 

Тагови: ; ; ;