По речима турског Министра одбране Фикрија Ишика, трупе Турске ће се повући из Сирије када спорне територије, које су сада под контролом Курда и ИГИЛ, пређу у руке умерене сиријске опозиције која је лојална Анкари.

 

turska-vojska-960x460

 

Турска војска ће остати на северу Сирије све док снаге опозиционе Слободне сиријске војске не узму ситуацију у своје руке“, изјавио је турски Министар одбране Фикри Ишик за NT.

 

Турски Министар је отворено рекао да је циљ војне операције у овој области чишћење сиријског града Џараблуса, у који су већ ушле турске јединице, од терористичке групације ИГИЛ и осигурање да на њено место не дођу снаге сиријских Курда.

 

Пошто Влада у Дамаску није у стању да допре до тих области у близини Турске, Турска је принуђена да брани своју границу.

 

«И док Слободна сиријска армија не преузме у потпуности контролу над ситуацијом у тој области, наш останак у тој области је наше право», рекао је турски Министар, додајући да је током инцидената на граници и гранатирања из Сирије, 21 држављанин Турске убијен, а 84 људи је рањено и да то не може да се настави.

 

Ката

Тагови: ; ; ;