Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

 

днр лнр

23:02

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да украјинске снаге последњих сат времена напада територију ЛНР. Напад на снаге Народне милиције врши се у подручју споменика Кнезу Игору.

 

Локално становништво саопштило је да је вечерас око 22 сата у Доњецку у близини регрутне станице одјекнула експлозија. Жртава није било а узроци у овом моменту нису познати.

 

19:33

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјински нацисти напали контролни пункт ЛНР Станица Луганска. Пуцњава је трајала око пола сата.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходних недељу дана 3004 пута напале територију ДНР. За протеклих недељу дана погинуло је 5 војника ДНР а још толико је рањено. Међу цивилним становништвом погинуло је 5 а рањено 26 особа.

 

13:24

 

 

Кијевске снаге су током протекле ноћи 4 пута напале територију ЛНР. Нападали су споменик Кнезу Игору, Логвиново, Санжаровку и Калиново. Губитака на срећу није било.

 

Украјински окупатори нападали су ноћас и Петровски и Куибишевски рејон Доњецка као и доњецки аеродром и насеље Еленовка. Под ватром се нашло и насеље Јасное у околини Докучаевска као и Минералное у околини Јасиновате. Нападали су и Саханку и Коминтерново.

 

Јутрос рано укрофашисти су напали и «Октобарски рудник» рудник у околини Петровског рејона Доњецка.

Тагови: ; ;