Годину дана не само да бошњачки политичари нису ништа предузели на откривању нападача на Вучића, већ су све учинили да их заштите, истиче министар спољних послова Ивица Дачић.

Ivica Dacic-s

Ивица Дачић је поводом навода у босанским медијима оценио да се обуставља истрага против једног од главноосумњичених за покушај убиства премијера Александра Вучића у Сребреници да то показује да бошњачки политичари у БиХ стоје иза овог напада.

 

«Вест о обустављању истраге против једног од главноосумњичених за прошлогодишњи покушај убиства премијера Александра Вучића у Сребреници показује да, у ствари, бошњачки политичари у БиХ стоје иза овог напада», изјавио је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова.

 

«Годину дана не само да нису ништа предузели на откривању нападача и организатора, већ су све учинили да их заштите», указао је Дачић.

 

Истакао је да је Србија опредељена за мир и регионалну стабилност, али да се она не може градити мржњом и сталним нападима на Владу Србије и њеног премијера, који се понео државнички, а потом доживео покушај убиства и сталне увреде.

 

«То говори о њима, Србија ће водити своју политику мира и помирења, за коју смо добили признање свих водећих политичара света“, поручио је Дачић.

 

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против Алмира Мердића (41) из Јелаха, једног од главних осумњичених за напад на премијера Србије Александра Вучића након комеморације жртвама у Сребреници прошле године, пренео је раније данас РТРС позивајућуи се на агенцију Федерације БиХ Патрија.

 

Мердић је потврдио да је истрага против њега обустављена, док су у Тужилаштву за Срну рекли да до понедељка не могу да дају информације о овом случају, преноси РТРС.

 

 

РТС

 

 

 

Тагови: