На јутуб каналу појавио се снимак  туче у трамвају.

 

Може се погледати аматерски снимак једног путника из трамваја који је снимио две путнице које су се вербално, а потом и физички сукобиле на верској основи. Све је започело када се једна од путница по свему судећи припадница римокатоличке вероисповјести из њој познатих разлога прекрстила, на шта је друга реаговала негодовањем и оспоравањем њеног права да то ради.

На снимку се може чути њихова међусобна расправа. Толеранција и слобода која се захваљујући политичарима у Федералном Сарајеву примећује на сваком кораку. По изласку из трамваја почиње њихов међусобни физички обрачун, односно напад жене исламске вероисповјести на ову другу која је избегла физички обрачун удаљавајући се од исте.

 

Нажалост овако негативан пример показује да Бошњаци нису нетолерантни само према православнима већ и према римокатолицима и да захваљујући политици коју воде бошњачки политичари у Федерацији БиХ тешко у наредном периоду може доћи до стварног помирења.

 

Заједничког живота из интереса под стресом и претњом мањине од стране већине увек ће бити. Жалосно је на овом снимку што се нико није појавио да покуша да на цивилизован начин спречи њихов сукоб, а сам аутор снимка својим коментарима говори о стварном распожењу Бошкака према припадницима других верских заједница у Федератлном Сарајеву.

 

 

Тагови: