Рус Сергеј Миронов ухапшен је у Јеревану под оптужбом за прање новца и незакониту предају војне технологије, саопштио је у суботу његов адвокат Карен Нерсесјан.

 

jerevan rus

 

У петак је 30-годишњи Миронов ухапшен на јереванском аеродрому. Раније је, на захтев САД, за њим расписана међународна потерница, због сумње да се бавио трговином оружјем.

 

„Засад не знамо прецизно за шта га оптужују. Приликом хапшења је саопштено да га америчке власти траже због прања 50.000 долара и предају некакве технологије“, рекао је адвокат

 

Према речима Нерсесјана, Миронов је у истражној самици, а суд ће, највероватније, у понедељак одлучити да ли ће он бити испоручен Сједињеним Америчким Државама.

 

Адвокат је истакао да његов клијент није имао приступ војној технологији. „Сергеј Миронов је рођен 1986. године, ожењен је и има двоје деце. Заједно са супругом је у петак отпутовао у Јерменију на одмор. Сада је ухапшен, али у руском Интерполу нема података о томе да је мој клијент на потерници. Очигледно је да је то америчка иницијатива“, рекао је Нерсесјан.

Он је истакао да је Миронов радио као начелник Одељења за видео-технологију у руско-белоруској фирми, а да је у САД био само једном, на недељу дана, и то 2013. године, када је био на службеном путу.  Како је раније у суботу изјавио саветник Амбасаде Русије у Јерменији, руска дипломатска мисија у Јеревану сада проверава информације о хапшењу Миронова.

 

 

СПУТНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;