Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 710 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Јасиновату, Макејевку, Александровку, Еленовку, Петровски рејон,Спартак, Старомихајловку, Лењинское, Коминтерново, Волво центар и доњецки аеродром. Током напада рањен је 1 цивил а оштећено 18 стамбених објеката.

 

13:18

 

Током ноћашњег напада на пункт Станица Луганска оштећен је далековод. Украјински нацисти су нападали овај пункт који раздваја ЛНР од дела бивше Луганске области коју контролише Кијев.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали околину Јасиновате, Зајцецо, Александровку, Еленовку, Петровски рејон Волво центар и аеродром као и подручје Макејевке. У Зајцеву је рањен цивил 1961 годиште а у Макејевки и Доњецку било је разарања, три стамбене зграде, дечији вртић и далековод.

Тагови: ; ;