Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:15

 

Током поподнева украјинске снаге су поново напале Петровски рејон Доњецка. Током напада од снајпера је погинула једна жена док су још две рањене.

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 297 пута напале територију ДНР. Нападали су Горловку са Зајцевом, Александровку, Петровски и Куибишевски рејон Доњецка, Спартак, Јасиновату, Докучаевск, Саханку и Коминтерново. Током напада рањено је укупно седам људи четворо у Доњецку и троје у Горловки.

 

13:15

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи активно гранатирали територију ДНР. У Куибишевском рејону Доњецка рањен је један цивил. У Зајцеву у околини Горловке троје- једна жена и два мушкарца. Још два цивила рањена су у Петровском рејону Доњецка. Током украјинских напада оштећено је укупно 23 стамбена објекта.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге 10 пута напале позиције НМ у подручју насеља Луганское, Лозовое, Калиново, Первомајск и споменик Кнезу Игору.

Тагови: ; ;