Делегација руских олимпијаца је посетила војну базу Хмејмим у Сирији. Међу њима је била и двоструки олимпијски шампион у скоку са мотком и члан Међународног олимпијског комитета Елена Исинбајева.

 

1107410538

 

«Поразила нас је посета Сирији. Овде смо се састали са нашим војницима, официрима, генералима и сви они су веома једноставни и дружељубиви. Било ми је веома лепо. Али, истовремено, они су тако самоуверени и јаки. Прави мушкарци», рекла је Исинбајева, а пренео Интерфакс.

 

Исинбајева је разговарала са војницима, али и вежбала са њима у седам ујутро. Она каже да су вежбе, које су организоване по њеним правилима, војници успели да одвежбају без грешке. Истовремено, она је покушала да изведе уобичајено загревање руских војника.

 

«Показала сам им како ја вежбам, а они мени како они вежбају. Била сам у стању да урадим практично све што и они осим једне вежбе зване „ветрењача“ и баш сам била задовољна. Наша војска је моћна», рекла је Елена.

 

Руски спортисти су у знак сећања на боравак у бази Хмејмим засадили тује, а крај сваког стабла је инсталирана плочица са именом шампиона који је посадио ово дрво. Сада ће у Сирији расти тује по имену Елена Исинбајева, Софија Велика, Артур Ахматхузин, Тимур Сафин, Алексеј Черемисинов, Сослан Рамонов и Сергеј Каменски.

 

У част руских спортиста је војни оркестар Јужног федералног округа одржао концерт.

 

Ката

Тагови: ;