Ката Буцик за NewsFront Serbia

 

На Велику Госпојину су се Албанци окупили код села Мушутиште и блокирали пут којим су расељени Срби пошли на Литургију у месту Мушутиште код Суве Реке.

 

Уз претње су поручили да ће пре погинути него Шкијама (Србима) дозволити да опет кроче на Космет. Дошло је до сукоба се са специјалним снагама косовске полиције која је користила пендреке и сузавац. У нередима је више људи повређено.

 

thumbs_b_c_a6c8b5b77c0e8d46a99980a0c0cc19d9

 

Уз транспаренте «Проклете Шкије убићемо вас», «Спалићемо вас заједно са вашим црквама», «Није вам место овде», «УЧК ће вас све послати у Рибе» (Жута кућа), изнова су нам показали како изгледа практична примена европских вредности и демократије.

 

Након више од четири сата чекања, око 150 Срба се вратило, не успевши да се помоли у разрушеној цркви Пресвете Богородице Одигитрије, нити да обиђу своја имања.

 

Такозвани «Министар финансија» Космета Авдулах Хоти је подржао протест. Вероватно је реч о подршци Премијеру Албаније Едију Рами и његовом личном залагању за оснивање српско-албанске коморе која ће допринети сарадњи привредника Србије и Албаније. Комора ће почети са радом у Нишу 14 октобра.

 

Ката

 

Видео запис Koha.net

Тагови: ; ; ; ;