Министарство одбране Русије је саопштило да је, у оквиру изненадне провере борбене готовости три своја војна округа, на полигоне на Киму и у Краснодарској области пребацило падобранце и поморску пешадију Каспијске флотиле.

 

Каспијска-флотила

 

На полигон Опук на Крим је стигла бригада падобранаца из Волгоградске области, а бригада руских маринаца је стигла из Астрахана на полигон Рајевски у Краснодарску област.

 

Изненадна провера је и у функцији стратешких војних маневара „Кавказ-2016” које Оружане снаге РФ спремају за септембар. Саставни део ове провере ће бити задатак за више од 30 борбених авиона и хеликоптера руских Ваздушно-космичких снага да тестирају борбену приправност и непробојност система ПВО Јужног војног округа.

 

У вежбе су укључени МиГ-29, Су-27, МиГ-31, Ан-12, Ил-76 и хеликоптери Ми-8, Ми-24 и Ка-52. Тестирање је већ почело и потрајаће још два дана.

 

mig-29

 

Авиони и хеликоптери «нападачи» ће даноноћно летети различитим брзинама и на висинама од 50 метара до 10 километара изнад земље, у покушајима да пробију ПВО Јужног округа.

 

У вежби учествују јединице Јужног војног округа, делови снага Централног и Западног војног округа и делови Северне ратне флоте, Црноморске ратне флоте и Каспијске флотиле. Укључене су и неке јединице Ваздушно-космичких снага и Ваздушно-десантних снага.

 

Ката

Тагови: ; ; ;