Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

29 АВГУСТ 2016 ГОДИНЕ

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 520 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Доњецка и Горловке, Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена су 4 цивила и 2 војника, а оштећено је више од 30 стамбених објеката.

13;05

 

Кијевски нацисти напали су током претходног дана седам пута позиције Народне милиције ЛНР у подручју насеља Логвиново, Калиновка и Желтое. Губитака није било.

 

Украјински окупатори су током претходне ноћи напали Александровку, Еленовку, Трудовски рејон, Јасиновату, Докучаевск, Саханку и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена су три цивила а оштећено је 5 стамбених објеката.

 

30 АВГУСТ 2016 ГОДИНЕ

 

23:33

 

Украјинска војска напала је вечерас око 20:00 центар Заједничког центра за контролу и координацију примирја у Донбасу у насељу Александровка. Представници СЦКК хитно су евакуисани.

 

Током ноћашњег напада на Александровку рањен је цивил 1981 годиште а оштећена су три објекта.

 

 

19:14

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходна 24 сата 332 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Еленовку, Трудовски и Петровски рејон Доњецка, Јасиновату, Докучаевск, Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

 

 

 

13;15

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходне ноћи 14 пута напале позиције НМ у подручју насеља Нижное Лозовое, Луганское, Калиново, споменика Кнезу Игору и града Первомајск. Губитака није било.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале из тешког наоружања Кијевски и Куибишевски рејон Доњецка, као и насеље Еленовку, Јасиновату са насељем Минералное, Докучаевск, Јасиновату као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.Током напада рањена су два цивила и оштећена четири објекта. У Доњецку су оштећена и три гасовода.

Тагови: ; ;