Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:32

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевски нацисти током претходне ноћи напали насеље Рајевка у Славјаносербском рејону и да су том приликом оштећене 2 куће. Представници мисија ОЕБС и Заједничког центра за контролу и координацију (СЦКК) који се налазе на лицу места са припадницима МУП-а ЛНР потврдили су да је напад извршен са украјинске стране.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су током претходна 24 сата 404 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Доњецка, Јасиновату и насеља на југу ДНР. Током напада погинуо је један цивил а четири су рањена.

 

13:28

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 8 пута напале позиције Народне милиције у подручју града Первомајска насеља Желтое и Калиново као и споменика Кнезу Игору недалеко од Станице Луганске. Губитака на срећу није било.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи гранатирали и територију ДНР. Нападали су Јасиновату, околину Доњецка и насеља на југу ДНР. Током напада убијен је један цивил 1986 годиште у Јасиновати а рањено је укупно 4 цивила. Током напада оштећено је укупно 16 стамбених објеката.

Тагови: ; ;