Војне операције у Донбассу у овом тренутку нису профитабилне.Политички лидери европских земаља и САД су приморани да „облаче тогу миротвораца“, захтевајући од Кијева да поштује споразум у Минску.Међутим , украјинска војна команда у исто време је принуђена да извршава наређења политичког руководства покушавајући да изазове ескалацију сукоба.

fQn_rRl7hrI

 

АПУ није у стању да се бори отворено, због захтева запада да поштује споразум из Минска.Због тога Кијев  покушава да употреби елементе тајног рата. Како је Алекандер Закхарченко приметио, Кијев се окренуо тактици  терора . На територију Донбасса се убацују субверзивне групе које су обучаване у западним регионима Украјине. Већина припадника тих група су жене, из разлога што припаднице лепшег пола  изазивају мање сумње.

 

Према обавјештајним  подацима на територији ДНР је ухваћена  једна  од ових терористичких група, која се састојала  од три жене. Ово је изјавио представник команде ДНР, Едуард Басурин.
слайды-30-08-5-768x576 (1)

Њихов задатак је извршавање  терористичких акција,обавештајна делатност , као и регрутовање нових агената из редова војне структуре ДНР.

Са наше стране, ми упозоравамо  да се  починиоци ових злочина суочавају, као и њихови саучесници, са тиме да ће по законима рата бити осуђени на смртну казну», — рекао је Едуард Басурин.

Тагови: ; ;