Председник ИО «Матице Српске» Проф. Др. Владимир Божовић у интервјуу News Front-у говорио је о могућем уласку Црне Горе у НАТО. Према његовим речима оваква политика не одражава вољу грађана.

 

«У Црној Гори постоји режим на чијем је челу актуелни премијер Мило Ђукановић који већ више од 25 година управља земљом. Спољнополитичка оријентација није плод промишљања стратешких, навионалних и државних интереса него је ту искључиво било у функцији задовољења личног интереса једног човека и врло ускре групе људи око њега», сматра наш саговорник.
«НАТО пакт покушава да склопи слагалицу на Медетерану, на европском делу Средоземља. Црну Гору искључиво доживљава као територију», каже професор.
Упитан о предстојећим изборима, каже да владајућа партија рачуна да ће путем изборних крађа добити на изборима довољан број посланика који ће увести Црну Гору у НАТО.
У таквој ситуацији разумљиво је и учешће цркве у политици, објашњава професор.
«Питање уласка Црне Горе у НАТО пакт није само питање уласка у једну војну алијансу него оно веже за себе низ других ствари, од историјске, културолошке хемисфере до начина живота», каже Божовић.
Такође он је говорио и о положају српског народа у Црној Гори.
«Ви кад видете фалсификованог потписа где је у значајној мери умањен и број Срба и број људи који говоре српским језиком ви ћете видети једну огромну диспропорцију у односу на број људи који тренутно учествују и раде унутар државних структура».

Тагови: ;