У току је протест албанске радикалне партије «Самоопредељење» против, по њиховом мишљењу, издајничке демаркационе границе са Црном Гором, којом Црна Гора добија неколико квадратних километара више, јавља са Космета руски новинар Сергеј Белоус.

 

Кључна ствар у програму ове политичке партије је уједињење свих албанских земаља, првенствено присаједињење Космета Албанији.

 

Обратите пажњу на популарну заставу „Велике Албаније“.

 


Тренутно се протест смирио у ишчекивању гласања у «Парламенту» по том питању. Заседање је управо почело и расправљаће се о око десет питања у вези линије раздвајања на шестој позицији.

 

За два до три сата ће ситуација бити јаснија. Ако гласају са «да», албанске колеге новинари кажу да ће демонстранти потпуно да сиђу са ума и да ће ситуација прерасти у хаос.

 

Да би обуздала демонстранте, полиција је спремна да баци сузавац и да употреби оклопна возила и водене топове.

 

Организација „Албанска народна армија“ претила је да ће доћи до рата Албанаца и Црногораца уколико буде ратификован споразум о демаркацији са Црном Гором, објавили су медији у региону.

 

Косметски «Парламент» ће данас одржати седницу на којој ће се гласати о споразуму о демаркацији границе са Црном Гором. Опозиција је најавила протесте.

 

Ката

 

Тагови: ; ;