Албанци са неколико рафала узнемирили сточаре на катунима на црногорској страни планине Мокра.

 

kosovo-tabla-crna-gora-1

 

Према изворима Новости, на подручју катуна Калударске капе, на подручју општине Беране, које са на том делу граничи са Косовом и Метохијом, косметски Албанци су са неколико рафала узнемирили сточаре на катунима на црногорској страни планине Мокра, који по неким информацијама нису баш остали мирни на провокације из суседства.

 

Огласили су се и Црногорци, али се стање убрзо нормализовало и опет је завладала тишина, на овом подручју где је пре неколико година било жестоких ватрених окршаја, чак и припадника црногорске полиције са Албанцима из Метохије.

 

Новости сазнају да су припадници црногорских безбедоносних служби у стању повећане готовости, а незванично се сазнаје да су на црногорској страни распоређени и припадници Војске Црне Горе.

 

Пре неколико дана припадници Специјалне антитероритистичке јединице МУП-а Црне Горе на овом подручју поставили су митраљеска гнезда.

 

Организација „Албанска народна армија“ претила је да ће доћи до рата Албанаца и Црногораца уколико буде ратификован споразум о демаркацији са Црном Гором, објавили су медији у региону.

 

Косовски парламент ће данас одржати седницу на којој ће се гласати о споразуму о демаркацији границе са Црном Гором. Опозиција најавила протесте.

Тагови: ; ;