Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:05

 

Око 18:35 украјинске снаге су из правца окупираног града Маринка напале из снајперског наоружања подручје Александровке и Петровског рејона Доњецка. Том приликом рањен је цивил 1977 годиште.

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР ситуација у ДНР је нешто стабилнија него претходних дана. Украјинске снаге су за протекла 24 сата 139 пута напале територију ДНР и углавном су користиле митраљеско наоружање. Од поноћи углавном се режим примирја поштује.

 

13:33

 

Локалне власти насеља и градова у ДНР саопштили су да је током претходне ноћи поштован режим примирја који је ступио на снагу у поноћ 01 септембра 2016 године. Представници градских власти Горловке и Јасиновате потврдили су да није било напада током претходне вечери и ноћи. Локална администрација Петровског рејона Доњецка такође је саопштила да није било кршења примирја.

 

За разлику од ДНР у ЛНР су украјинске снаге режим примирја поштовале мање од сат времена. Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге већ у 00:48 напале насеље Калиновка и Нижне Лозовое.

 

Јутрос су непознати починиоци подметнули експлозивну направу испод споменика заштитницима ЛНР «Они су бранили отаџбину» који је у пролеће ове године постављен у парку «Пријатељство народа» у Луганску. Експлозија је лакше оштетила скулптуру која симболизује ополченца-козака. На лицу места раде криминалистичке службе ЛНР. Народна милиција саопштила је да се ради о терористичком акту.

 

 

Тагови: ; ;