Информациони ратови у свом садашњем облику не изазивају ништа осим подсмеха. Како се испоставило улогу «прве виолине» у информативном рату НАТО-а против Русије додељено  је Министарству за информациону политику Украјине.

 

Nato_1fb23_01

 

За то посебно хвала неравнодушним посматрачима из «Независне» који су успели да открију цурење на мрежи стратешких докумената из летонског Центра за стратешке комуникације НАТО-а, који никад нису престали да се изненађују «шумећем уму» и «суптилности приступа» западних политехнолога у подривању уставног поретка Русије.

 

Да… борцима украјинског идеолошког фронта ни мало не завидим с обзиром на обим унутрашњих и спољних задатака који су им поставили западни пријатељи. Читање информационог блока упутстава летонског Стратешког комитета НАТО-а посвећеног «активностима» у вези избора у органе државне власти Руске Федерације као и органе локалне самоуправе, општина и административних центара који ће се одржати 16 септембра 2016 године у Русији а такође председничке изборе заказане за 2018 годину, не знамо да ли да се радујемо или да плачемо.

 

Превод са енглеског:

 

 1. дуплирање компромитујућег материјала са оштром критиком руских политичара у оквиру пружања подршке опозиционим политичарима на изборима 16 септембра 2016 године.
 2. ширење инфомација о незваничној одлуци политичке елите Русије да не учествује у изборима 16 септембра 2016 године због јачања и ширења санкција.
 3. ширење информација о интервенцији руске војске у масовним акцијама протеста против окупаторске власти на Криму поводом избора 16 септембра 2916 године
 4. ширење информација од стране украјинаца укључених у изградњу моста на Криму, космодрома «Исток» и «Зенит Арене» о коришћењу административних ресурса за изборе 16 септембра 2016 године у корист «Јединствене Русије»
 5. ширење информација о прекиду теретног саобраћаја између Русије и Пољске у 2017 години због затегнутости руског законодавства у области међународног тржишта, губитака за руске бизнисмене, повлачења европских производа са тржишта, и повећање цена иностраних производа у Русији.
 6. дуплирање материјала о споразуму «Јединствене Русије» са великим руским компанијама- спонзоримам изборне кампање за изборе 16 септембра 2016 године о уговорима од више милиона долара.
 7. ширење информација о одлуци руске владе да затвори посебне економске зоне за чију је изградњу потрошено више од 150 милијарди рубаља из државног буџета због њихове неефикасности.
 8. ширење информација са позивом на извор у војним структурама РФ о хитности доношења закона Ирине Јарове и Виктора Озерова због потребе да се прате антивладина осећања међу народом Русије уочи избора.
 9. организација украјинских активиста за подршку акцији протеста руске опозиције против «пакета Јаровој» неуспех међународне политике, повећање тарифа, кашњења плата у јавном сектору, Организовање нереда и сукоба између присталица опозиције и власти током сусрета представника «Јединствене Русије» са бирачима
 10. акције са руском опозицијом у циљу држања митинга испред просторија владајуће партије са захтевима да се активистима плати учешће на митинзима подршке власти са циљем дискредитације власти
 11. организовање провокација на граници са Кримом, блокада путева и електричне енергије полуострву

 

 

Судећи по свему, већ није далеко хистерија у украјинским медијима поводом исисавања из палца «високих открића» хорор прича с обзиром на припремњеност војника украјинског «Министарства правде» и многих других ствари које служе за забаву новинара, блогера и мало мање умне јавности. Апсурдност ситуације је у томе што супротно здравом разуму, а посебно расположењу у руском друштву запад верује у успешност овакве акције.  Па благословени они који верују…..

 

 

Тагови: ; ;