Руски Председник Владимир Путин је пре недељу дана примио десет студената са елитног колеџа Итон, али су Daily Telegraph и Sun о томе писали тек када су пронашли фотографије на ФБ профилима учесника састанка.

 

5

 

Оба листа су истоветно писала о томе да су млади студенти Итона, претекавши Премијерку Терезу Меј са којом ће се Путин састати 4-5 септембра у Кини, отишли први на састанак са Путином.

 

Неки руски листови су пренели вест о необичној посети групе британских тинејџера 23-24 августа Русији, али није било речи о састанку са Путином у Кремљу.

 

5a

 

Неколико чланова групе је на друштвеним мрежама описало, између осталог, посету «Владики Тихону», тако да се претпоставља да је овај пут организовао Егоријевски Владика Тихон (Шевкунов), који је дуги низ година духовник Владимира Путина.

 

Епископов помоћник Тихон Евгениј Маркин је рекао за руски огранак BBC да су се студенти Итона обратили свештенику током Владикине посете Итону у марту и питали да ли могу да посете Русију. Посета је била приватна, на захтев самих студената.

 

5b

 

На питање о путу у Русију, студенти су добили позитиван одговор.

 

«Студенти су питали да ли постоји могућност да се састану са Председником Путином, а Владика их је посаветовао да му се обрате лично писаним путем, нагласивши да такву одлуку може донети само Председник», рекао је Маркин.

 

«Два сата са Председником Путином. Момци, стварно смо оставили дубок утисак на Путина и он нам је показао какав заиста јесте», написао је 26 августа на свом ФБ профилу један од студената Трентон Брикен.

 

5c

 

Званични предствник Итона је рекао новинарима да колеџ ни на који начин није учествовао у организацији овог путовања и да је реч о личној иницијативи њихових студената.

 

Ката

Тагови: ; ;