Македонски посланици званично су одобрили техничку владу која ће водити земљу до превремених избора 11. децембра, у најновијем настојању да се оконча скоро двогодишња политичка криза.

 

Makedonija-zastava

На месту премијера остао је досадашњи шеф владе Емил Димитријев, из владајуће конзервативне ВМРО-ДПМНЕ, мада је сада председник техничке владе.

Парламент се данас сагласио да опозициони политичари буду министри унутрашњих послова и рада. Македонија је у политичком превирању од фебруара 2015. године, после великог скандала због владиног прислушкивања више од 20.000 људи, пре свега из опозиције.

Пошто су избори раније заказивни за 24. април и 5. јун ове године отказани, лидери четири највеће македонске политичке партије сложили су се у среду о одржавању превремених парламентарних избора 11. децембра.

По том споразуму предвиђено је да се 100 дана пре гласања изабере техничка влада која треба да обезбеди услове за слободне и поштене изборе, а у њој су и представници опозиције.

Скопски Дневник је објавио да ће 60 дана пре избора бити распуштен Парламент, а изборна кампања треба да почне 20. новембра

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;