Борба против уласка Црне Горе у НАТО је друштвени приоритет, најбитније питање. Приоритет макар у истој мјери колики је свргавање диктатора Ђукановића, јер Мило ће кад-тад пасти, док НАТО зло када уђе у неку земљу, у њој и остаје. И та два друштвена приоритета се не смију раздвајати. Нажалост, многи људи код нас то још увијек не разумијевају, али зато воле да бистре високу политику.

 

xIlustracija_1095-1000x500.jpg.pagespeed.ic.1Iv6B3BHvd

 

Истина је да ДПС деценијама влада на подјелама, на сурфовању по таласима међунационалних и интерконфесионалних напетости. Међутим, НАТО питање није класична врста подијељености друштва која одговара ДПС-у за одржавање клептократије. Управо због тога што и многи они појединци који су подржавали ДПС из разних себичних интереса, или разлога уцијењености од стране клептократа, неће то урадити по питању НАТО интеграција, јер осјећају да сe у том случају ради о нечему много дубљем, о нечему што превазилази дневнополитичке разбибриге и краткорочне користи, о нечему што је питање рата или мира. Осјећају да улазак у НАТО доноси ризике рата на нашим просторима.

 

 

Анти-НАТО прича и одлучно противљење уласку у НАТО руши диктатора Ђукановића и ДПС. Анти-НАТО већина је једина неспорна већина слободних људи у Црној Гори. Стога је једини исправни избор уједињење свих слободних људи око анти-НАТО приче у процесу рушења диктатуре. Тим прије што је диктаторски режим уз западњаке довео Црну Гору у предворје НАТО-а, о томе се одлучује практично сјутра, тако да је свако игнорисање те теме од стране антирежимских снага не само неприродно, већ и бесмислено. Е сад, то што ће ДПС и на овим лажним изборима инсистирати на тој причи, посљедица је ширења дефетизма по том питању од стране највећег дијела опозиције, одустајања од те тематике, а опозицији су такав став савјетовали инострани центри моћи и спонзори. Кад клептократе немају опонента, онда ће поентирати и на ономе за шта немају нити минимум аргумената. И то је велики проблем у процесу истинске демократизације земље.

 

Но, борба тек предстоји, а биће борба непрестана.

 

Бошко Вукићевић, покрет «Слобода народу» 

Тагови: ; ;