Савез удружења расељених са Косова и Метохије у Црној Гори поздравио је неучешће посланика Српске листе на седници тзв. Скупштине Косова током које је привремена покрајинска влада повукла предлог Закона о демаркацији „границе“ са Црном Гором.

 

Milenko-Jovanovic-lijevo-i-Slavko-Simic-predsjednik-Srpske-liste

 

Председник Савеза Миленко Јовановић подсетио је да се Црна Гора не граничи „са некавим самопроглашеним и међународно непризнатим Косовом*, већ са Србијом, чију територијалну целовитост неупитно признају Уједињене нације“

 

Он је честитао председнику Српске листе Славку Симићу на, како је рекао, достојанственом држању посланика тог политичког субјекта, поручивши да нико нема мандат да тргује српском покрајином која је од 1999. Под протекторатом Уједињених нација, сагласно Резолуцији 1244 СБ УН.

„У исто време Савез удружења расељених са КиМ позива власти у Црној Гори да споразум о демаркацији постигну са државом Србијом а не да заједно са екстремистима који су окупирали институције система у јужној покрајини државе Србије распарчавају територију те суверене и братске земље“, подвукао је Јовановић.

 

Пре или касније, како је додао, ти споразуми са нелегитимним покрајинским властима у Приштини биће ван снаге, и то је ваљда јасно и највећим лаицима након најновијих дешавања код нас и у региону.

„Непоштовање Србије и нарушавање територијалног интегритета државе Србије може довести до ескалације сукоба који албански екстремистички покрети и прижељкују“, закључује Јовановић.

 

 

ин4с

Тагови: ;