КиМ, Протест у Приштини против избора Јеремића

У Приштини је данас, под слоганом „Србија се није извинила за ратне злочине”, одржан миран протест против евентуалног избора Вука Јеремића за генералног секретара Уједињених нација.

 

протест
фото: Танјуг

 

Скуп су организовале породице жртава са Косова, а подржала удружења мајки Сребренице и Жепе, као и покрет Самоопредељење.

 

Према речима организатора, циљ скупа је да се свету пошаље порука да су они против избора Вука Јеремића, због тога што се Србија није извинила за ратне злочине у Сребреници, на Косову и у Хрватској.

 

„Организујемо ово уз подршку мајки Сребренице и Жепе. Сматрамо да је ово најбољи начин да нешто урадимо и за њих, али и за наше мајке из Ђаковице, Дренице и све друге”, рекла је Фатона Кићина.

 

 

Она је изразила наду да ће, поред протестног писма које су мајке Сребренице и Жепе упутиле Уједињеним нацијама, и оне организовати овакве протесте.

 

„Желимо да сви у свету чују да смо против Вука Јеремића, јер се Србија није извинила за злочине које је починила овде, као и у Хрватској и Босни”, казала је Кићина, преноси Танјуг.

 

 

 

Коментари: