Према писању Вијести, потпредседник општине Улцињ Аријан Мурати, јуче је на свом Фејсбук профилу објавио чланску карту фудбалског клуба из Албаније, која као свој симбол користи мапу „велике Албаније“.

 

arian-murati-640x426

 

На тој чланској карти навијачког клуба из Албаније, чији је, према писању Вијести а и фотографијама обајвљеним на Фејсбуку, Мурати члан, поред симбола тј. мапе „велике Албаније“ он је написао „Поносим се што сам Албанац“.

 

Даље у свом статусу, потпредседник општине Улцињ, не само да је промовисао идеју велике Албаније већ је написао и следеће:

 

„Благо нама што смо Албанци, подржавамо све што је са наших територија, где живе Албанци, и у дијаспори.“

 

Са друге стране, новинари те медијске куће контактирали су Муратија због његових објава, највише због објављивања фотографије на којој се налази симбол који промовише идеју велике Албаније, а то је као што је познато претензија да се границе Албаније прошире, односно да обухвате Косово и остале делове Србије, градове Црне Горе, па чак и дио Грчке.

 

Мурати је веома брзо дао одговор, казавши да је то чланска акарта клуба под називом „Лоро Борици“ и изјавио да „у спорту нема политике“. Ипак, након, позива Вијести, под претпоставком да ће се о томе писати, Мурати је уклонио ту објаву са свог профила.

 

 

ин4с

 

 

Тагови: ;