Новинарка руске агенције Њуз Фронт — Србија Оксана Сазонова је разговарала са радницима КАП-а који су протестовали због неисплаћених отпремнина. Какво је њихово мишљење о могућем чланству Црне Горе у НАТО, Русији и председнику РФ Владимиру Путину, као и њихову реакцију на долазак руске новинарке и присуство руских медија на протесту погледајте у видеу.

 

 

Бивши радници КАП-а протестовали су испред Скупштине Црне Горе предвођени лидером Радничке партије Јанком Вучинићем због неисплаћених отпремнина од укупно 5,45 милиона евра у складу са Законом о испуњавању обавеза према бившим радницима. Радници су тражили да поред Јанка Вучинића разговорима присуствује и четворо бивших радника, а не само један, како им је понудио председник парламента Дарко Пајовић.

 

Када су радници мирно покушали да уђу у хол скупштине, полиција је бацила сузавац од којег се један радник онесвестио. Оно што су сви присутни видели промакло је извештачима државних медија, који су јавили да је испред парламента све мирно и да је полиција користила „спреј”, али не и да је пред Скупштином умало дошло до озбиљног инцидента када је на раднике бачен сузавац.

 

Сукобе већих размера спречио је посланик и лидер Радничке партије Јанко Вучинић, који је на разговор код председника Скупштине Црне Горе увео представнике окупљених радника, који траже да им се исплате отпремнине због чега су протестовали испред парламента и блокирали главне саобраћајнице у граду.

 

 

 

Тагови: ; ;