Црногорска опозиција, након потпуног прекида током лета, поново изводи људе на улице. Први протест ће се одржати вечерас у Никшићу.

 

DF-bilbord-640x243

 

Опозиција улази у изборну кампању под слоганом «МиИлиОн», што симболички представља отпор Премијеру Милу Ђукановићу.

 

Главна тема митинга су дубоки социјални проблеми који су се умножили током задњих 25 година Ђукановићеве владавине, пре свега незапосленост, низак животни стандард, корупција и неодговорност политичке елите.

 

Пратите директан пренос митинга вечерас од 20:00 на News Front Serbia на овој страници.

 

Митинг је почео.

 

Први се окупљенима обратио председник Радничке партије Јанко Вукчевић.

 

«Као што киша вечерас пада, пашће и Мило Ђукановић! Доле мафијашка влада! Не постоји боље место од Никшића у коме се може говорити о уништењу радничке класе. Дозволили смо да наша деца раде као надничари код криминалаца који су без дана школе и то морамо да променимо 16. октобра. А ни до надничарског посла не може овде да се дође ако немате чланску књижицу. Нема више «Металца», рудника Боксита и поручујем вам са овога места — вратићемо железару!»

 

 

Члан председништва Народне партије, бивши лидер опозиције која је 2001. године освојила више гласова од ђукановићеве коалиције, Предраг Булатовић:

 

«Вечерас почиње промотивна активност нове Владе коју ће водити Демократски Фронт. Окупили смо се јер желимо да видимо леђа Милу Ђукановићу и крај његовом режиму. Ујединили смо се иако имамо другачије страначке програме јер имамо један виши заједнички циљ. Позивамо све опозиционе истинске странке, лидере и бираче да нам се придруже. А кажем истинске јер имамо и лажне опозиционаре. Не може неко да седи у Влади Мила Ђукановића и да буде опозиционар. Ми или он. Народ Црне Горе одлучује.»

 

 

Покрет за промене, професор Бранко Радуловић:

 

«Програм «Да ради Црна Гора» је спас за нашу земљу. Наша земља је гладна, а таква није била ни у комунизму ни у социјализму. А сада ћу вам рећи нешто што је највећа обмана — све што је рекао та лажовчина Мило о НАТО-у је лаж. Неће нама дати НАТО пуну трпезу, радна места, решење за наше проблеме и просперитет. Једина истина је та да ће та уведена политика само још више поделити Црну Гору. То је обмана Мила Ђукановића. Скренуће пажњу са глади и са онога за шта је он одговоран.»

 

 

Др Страхиња Булајић, потпредседник Нове српске демократије и функционер ДФ-а :

 

«Црна Гора нема више времена, не може више да чека. 16. октобра Ми или Он.»

 

Окупљени скандирају: «Мило лопове!»

 

 

Председник Демократске народне партије, Милан Кнежевић:

 

«Остало је само 40 дана до 16. октобра када ћемо се обрачунати са Милом Ђукановићем и то само хемијском и папиром. Ми вечерас исписујемо историју слободне Црне Горе, обједињујемо оно што је истински слободно. Вечерас смо почели, а 16. октобра завршавамо. Да ради Црна Гора! Ми или Он! Живели, до победе!»

 

 

 

Председник покрета за промене, Небојша Медојевић:

 

«Па, шта ако је киша! Наши преци се нису бојали и поклекли пред страшнијим стварима и пружали отпор окупатору! Ми морамо да помогнемо народу Црне Горе, ми имамо план. Одустајемо од неолибералне политике ове владе. Нудимо да вратимо достојанство грађанима Црне Горе, да се ради 8 сати дневно само пет дана у недељи, што је данас ретко. Позивамо све да 16. октобра гласате за ДФ јер Црна Гора не може да чека.»

 

 

Андрија Мандић:

 

«Да ли вам је доста лоповске владе и корупције Мила Ђукановића? ДФ има план за све. Ујединили смо целу земљу, сабрали нашу омладину и одлучили да победимо.  Нико нема такву подршку каоп што има Демократски Фронт. Ова земља нема времена да чека јој један једини дан. Зауставићемо корупцију, одузећемо имовину од оних који су је покрали од нас и вратити држави оно што јој припада. Избор је једноставан — Ми или Он! То морамо да урадимо због свих оних часних и поштених људи у ЦГ. Поздравимо све ове људе који су на овој киши овде, уједињени! До победе!»

 

 

 

 

Тагови: ; ;