Серијска испорука најновије интерконтиненталне балистичке ракете «Сармат» ће почети 2018 године, јавио је извор из војно-индустријског комплекса, а преноси Интерфакс.

 

«Први «Сармати» стижу у стратешке ракетне снаге војске РФ најкасније до 2019 године, али највероватније већ 2018», рекао је извор из комплекса, додајући да је убрзавање на раду нацрта РС-28 «Сармат», која је регистрована као посебна линија у државном програму наоружања до 2020 године, омогућено захваљујући модернизацији машинског постројења у Краснојарску.

 

«Руска Влада је донела одлуку да унапреди производни погон Красмаша за производњу тешких ракета. Данас је то посебно важно због напете војне и политичке ситуацији у свету. «Сармат» је најмоћнији стабилизујући аргумент, способан да и пре употребе у борби охлади и најврелије главе. Функције «Сармата» су без преседана», каже извор.

 

 

Према речима стручњака, РС-28 «Сармат» ће бити у стању да испоручи више бојевих глава масе до 10 тона било где у свету преко северног и јужног пола.

 

 

 

 

Ката

 

Тагови: ; ;