Бивши хрватски премијер и шеф СДП-а Зоран Милановић физички је нападнут у градићу Матуљи, поред Опатије, а нападач му је добацио и да је «шака јада», јављају хрватски медији.

 

милановић

 

Окршај су спречили припадници Милановићевог обезбеђења, а нападач је приведен због нарушавања јавног реда и мира, пренео је сајт Индекс.

 

Полицијска управа Приморско-горанске жупаније је потврдила да је једна особа приведена.

 

«Можемо да потврдимо да је једна особа на испитивању. Ради се о хрватском грађанину рођеном 1954. године. Приведен је у просторије полиције због нарушавања јавног реда и мира у угоститељском објекту у Матуљима код Опатије», наводи се у полицијском саопштењу.

 

 

Индекс незванично сазнаје да је мушкарац, између осталог, Милановићу добацивао и да је он «удбашки провокатор» и реченице попут «Ја сам био бранитељ, ти ћеш мене вређати? Удбашки провокатору».

 

Из кругова блиских СДП-у се сазнаје да су изненађени данашњим инцидентима у изборној јединици у Матуљима, у којој раније нису наилазили на сличне проблеме, као и да не искључују намерно хушкање људи и провокације оркестриране од стране политичких супарника, наводи Индекс.

 

Портпаролка Даница Јуричић Спасовић је за Индекс такође потврдила покушај насртаја на шефа њене странке.

 

«Могу да вам потврдим информацију. Наведени господин је дуже време викао и добацивао — пуштен је да говори што мисли, нико га није спречавао, и телевизијска камера је била тамо, али у тренутку кад је почео да претерује интервенисало је обезбеђење», рекла је Јуричић Спасовић.

 

 

РТС

 

Тагови: ;