Председник Филипина Родриго Дутерте упозорио је америчког председника Барака Обаму да га не пита ништа о вансудским убиствима или ће, како је рекао, тог «кучкиног сина» проклети када се буде срео с њим.

 

filipini predsednik

 

Председник Филипина Родриго Дутерте упозорио је америчког председника Барака Обаму да га не пита ништа о вансудским убиствима или ће, како је рекао, тог «кучкиног сина» проклети када се буде срео с њим ове недеље на регионалном самиту земаља југоисточне Азије у Лаосу.

 

Дутерте је данас, пре одласка на самит у Лаос, рекао да је он лидер суверене земље и да одговара једино филипинском народу.

 

Он је рекао да се Обама мора односити с поштовањем и да му не може постављати питања.

 

«Кучкин сине, проклећу те на том форуму», запретио је Дутерте за случај да га Обама нешто пита о убиствима више од 2.000 нарко дилера и наркомана мимо судова откада је покренуо рат против дрога после доласка на власт 30. јуна.

 

Амерички председник Барак Обама изјавио је данас да ће размотири да ли ће се састати с филипинским председником Родригом Дутертетом после његових изјава.

 

Обама је на конференцији за новинаре на самиту Г20 у Хангжуу рекао да је чуо шта је Дутерте рекао и да је питао своје сараднике да испитају да ли ће бити «продуктиван» састанак с филипинским председником.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ;