Жао нам је што је приоритет челника ФС Косова да регрутују играче за квалификације уместо да изграде тим у оквиру свог савеза, пише у саопштењу швајцарског савеза

 

 

шиптар класични

 

Челници ФИФА буквално раде шта хоће када је тзв. Косово у питању. На дан када је држава коју Србија не признаје играла прву утакмицу квалификација за Светско првенство са Финском (1:1), светска кућа фудбала одобрила је најпре деветорици играча наступ.

 

А врло брзо је стигла и “нова тура” играча – шест нових имена је објављено — међу њима су два искусна фудбалера за тек формирану селекцију – Валон Бериша и Самир Ујкани, који у прошлости имају велики број наступа за Норвешку, односно Албанију.

 

Нови репрезентативци тзв. Косова су: Амир Рахмани (22 године, један меч за Албанију), Валон Бериша (23, 19 мечева за Норвешку), Албан Меха (30, 7 мечева за са Албанију), Харолинд Шала (24, 5 мечева за Албанију), Милот Рашица (20, 2 меча за Албанију) и Самир Ујкани (28, 20 мечева за Албанију).

 

ФИФА је опет направила преседан и ко зна колико ће их још бити када је тзв. Косово у питању, али коначно су глас дигли и неки а да није у питању Србија. Реч је о Швајцарцима, који су у страху да не би већина њихових репрезентативаца обукли дрес тзв. Косова.

 

«Жао нам је што је приоритет челника ФС Косова да регрутују играче за квалификације уместо да изграде тим у оквиру свог савеза”, истиче се у саопштењу швајцарског савеза.

 

 

Подсећања ради играч Арсенала Гранит Џака имао је жељу да уместо Швајцарске наступа за тзв. Косово, али му ФИФА то раније није дозволила.

 

НЕРЕДИ У СКАДРУ: Албанци кренули на Македонце јер су показивали три прста (ВИДЕО)

 

 

Извор

Тагови: ;