За „Новорусију“ Светлана Манекина «Награда је сустигла „хероја“. Избодени нациста је покидао георгијевску ленточку са груди детета.

 

14225422_1128770637189121_8215213386854545885_n

 

Како је већ јавила агенција „Новорусија“, 5 септембра је у Кијеву нападнут војник ОУН (Организација украјинских националиста, забрањена у Русији). Нацисту је избо ножем непознати нападач у подземном пролазу. На видеу се види да се очевицима нациста представио као Виталиј Регор и рекао да су га напали «сепаратисти».

 

У овом тренутку знамо да је жртва смештена у једну од кијевских болница. Према украјинским медијима, борац је задобио осам убода ножем и пробијена му је слезина.

 

Новинар Александар Коц је јавио да је у питању нациста који је током марша «Бесмртни пук» 9 маја напао девојчицу Настју.

 

„У Кијеву је избоден нациста који је 9 маја напао девојчицу Настју и њену маму. Украјински медији су потврдили ту вест“, написао је Коц на свом Твитер налогу.

 

Коментар Светлане Манекине:

 

«У Кијеву је избоден ОУН-овац који је 9 маја стргао Георгијевску ленточку са груди девојчице Настје у Парку славе. У паузи између паљења ТВ канала «Интер», на једној од централних улица европске престонице је избоден војник у маскирној униформи. Нико не би обратио пажњу на овај догађај да избодени војник, «херој ОУН», није 9 маја малтретирао дете и пребио њену маму током марша «Бесмртни пук». Име патриоте је Виталиј Регор али он на друштвеним мрежама више воли да се представља именом немачког фелдмаршала Ервина Ромела.

 

Поред тога, на свом ФБ профилу има слику на којој поздравља са високо уздигнутом руком, попут нациста. Међутим, када је «херој», навикао да бије девојчице, добио нож у ребра, одмах је почео да моли, да призива маму и да се превија, што се јасно види на снимку који је објављен на ФБ страници „Евромајдан“. У кадру се види младић у маскирној униформи обливен крвљу, који прича да су га напали брадати сепаратисти и да умире.

 

Но, камере су снимиле како је момку у униформи пришао један мушкарац и задао му неколико удараца ножем, а затим брзо умакао. Један од пролазника је покушао да га заустави.

 

Херој ОУН се не понаша нимало херојски: Завија, плаче, кука да доведу лекара и свештеника. Сећам се да се на паради у част Дана победе Регор понашао сасвим другачије. Ругао се ветеранима, тукао жене и децу који су носили симболе из Другог светског рата и јавно признао пред камером да се његов деда «борио против Руса» у саставу СС дивизије «Галичина». А он сада, у униформи украјинске војске, у Донбасу наставља „херојско“ дело свог претка.

 

Узгред, украјински ТВ канал 1 + 1 је потврдио аутентичност видеа. «Виталиј Регор није први пут нападнут ножем. Задњи напад се догодио на аутобуској станици у улици Победа 68. Регор је добио осам убодних рана и налази се на интензивној нези у 17. болници. Прободена му је слезина, повређена плућа и озбиљно му је оштећена десна рука», пише на сајту ТСН.

 

«Уз жељу да рањеном „хероју“ донесу јабуке у болницу, људи су «бандеровцу» упутили низ псовки и искрене жеље да се што пре «опорави у паклу.»

 

Међутим, није искључено да је цела епизода само додавање уља на ватру, сагледно у светлу данашњег „окупирања“ ТВ «Интер», који је једини у Украјини 9 маја пустио цео, немонтиран снимак марша «Бесмртни пук».

 

Ката

 

Тагови: ; ;