Ново хапшење Срба због ратног злочина. СИПА је јутрос у Милићима и Власеници ухапсила петоро лица која се сумњиче да су 16.маја 1992. године починила ратни злочин над Бошњацима на подручју Заклопаче код Милића, када је убијено 60 цивила.

 

Ухапшени су Бранко Јоловић, Ненад Вукотић, Никола Лошић, Дејан Милановић из Милића и Миломир Милошевић из Власенице. Шести осумњичени, Радомир Пантић, ухапшен је након рочишта у Суду БиХ, где му се суди за други ратни злочин.

 

По налогу тужиоца Посебног оделења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, припадници СИПЕ су јутрос, у рану зору, закуцали и на врата породичне куће Милановића у Дубничком мосту и ухапсили седамдесетогодишњег Дејана.

 

Рајка Милановић, супруга ухапшеног Дејана Милановића каже: «Препала сам се и он и ја и сви. Не знам што тако раде да плаше народ, добијао је позив и одазивао се сваки пут, могли су и сад тако».

 

Изненадна акција узнемирила је и супругу ухапшеног Ненада Вукотића.

 

«Мени су рекли можда га задржимо 24 сата, а можда месец, као јавићемо вам, ништа друго ми нису рекли», рекла је Винка Вукотић, супруга ухапшеног Ненада Вукотића.

 

Начин хапшења осуђују представници Борачке организације и општинске управе Милића. Верују да ће њихови суграђани доказати да нису криви и да ће на тај начин правда бити задовољена.

 

«Не знам који је пут да СИПА поступа на овакав начин према грађанима Милића и Републике Српске. Потребно је назначити да су исти савесни и према овим органима гоњења», изјавио је Драгутин Ђуричић, председник Борачке организације Милићи.

 

Момир Лазаревић начелник општине Милићи каже: «Нама је стало, локалној заједници општине Милића је стало да се докаже истина, истина и да се на неки начин и да се скине љага са грађана и самим тиме општине Милића».

 

Осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога одлучити о даљњим активностима.

 

 

РТРС

Тагови: ; ; ;