Конфликт у Свјатошинском рејону у Кијеву прерастао је вечерас у сукоб са употребом ватреног оружја и бомби. Полиција ништа не предузима.

 

kijev haos

 

У хаосу учествују војници казнених батаљона.

 

«У 19:30 они су почели да се окупљају. Ветерани рата за Независност из «Унутрашњег корпуса Батаљона Донбас», одлучили су да заштите становништво и учествују у скупу. Њима су се придружили и ветерани Батаљона Ајдар као и других јединица. Не треба бити равнодушан када се овако цинично крши закон»- рекао је скандалозни посланик и бивши командант батаљона «Донбас» Семан Семенченко.

 

Демонстранти су напали полицију и претукли неколико њених припадника.

 

Демонстранти су у почетку мирно протестовали против изградње стамбеног подручја у Свјатошинском рејону у Кијеву, после чега су прво напали на припаднике органа реда који су штитили градитеље и покушали да спрече нереде.

 

Мирни протести су се претворили у озбиљне немире након што су се демонстранатима придружили људи у маскирним униформама. Како се испоставило, људи у маскирним униформама су ветерани батаљона «Ајдар» и других радикалних јединица*. Радикали су наоружани гранатама, димним бомбама и петардама које су одмах употребили против полиције.

 

boynya_v_kieve_0

 

boynya_v_kieve_6

 

crstq9qwcaqzkvx

 

crstqfwxyaacupl

 

ac95ab0db794cee091f990c70a815652

 

23c308ca23a7cc08377281ad84e6f553

 

 

*(Батаљони «Ајдар» и «Донбас» формирани су у пролеће 2014 године са циљем извођења казнене експедиције у Донбасу. Ове војне групације састављене су од припадника украјинских националиста и екстремиста као и страних плаћеника и нису под контролом регуларних јединица украјинске војске).
 

Тагови: ; ; ;