Менаџер изборне кампање Роби Мук, помоћница Хјума Абедин и финансијски директор кампање Денис Ченг из изборног штаба Хилари Клинтон су од њених главних спонзора затражили још 100 милиона долара за борбу против кандидата Републиканске партије Доналда Трампа, након 143 милиона долара које је Хилари већ добила у августу, објавио је Politico.

 

hilari

 

„Најтежи задатак за Клинтонову у завршној фази кампање биће парирање непрекидном извештавању медија о Трамповим активностима“, каже Мук, чиме инсинуира да им је новац потребан за спречавање појављивања Доналда Трампа на главним америчким медијима.

 

Анкета агенције SurveyMonkey и листа The Washington Post показује да Хилари изгледа неће имати довољан број електорских гласова да би била изабрана за Председника државе. Она са око 4% предности води у 20 најнасељенијих америчких држава и у федералном округу Колумбија, што јој обезбеђује само 244 електорска гласа од потребних 270.

 

С друге стране, Трамп са око 4% такође води у 20 држава, иако су то мање или слабије насељене територије које могу да му обезбеде само 126 гласова. Између је остало 10 држава које обезбеђују 160 електорских гласова, али у њима ни Трамп ни Клинтонова тренутно немају превагу од 4% или више.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;