Међу путницима у малом авиону «пајпер» који се срушио код Скопља био је и косовски бизнисмен са италијанским пасошем Висар Бегај, преносе македонски медији.

 

c2e6beb3-d7c9-4738-b9dd-913ceb008e2a_w987_r1_s

 

Позивајући се на косовске и италијанске медије, наводе да је у авионској несрећи погинуло пет мушкараца и једна жена. Авион се срушио неколико минута пре слетања на скопски аеродром, у близини села Кожле.

 

Медији наводе да су са Бегајем који је власник неколико фирми регистрованих у Словачкој били председник спортског Аероклуба «Тревизо» Франческо Монтањер који је и управљао авионом, потпредседник клуба Дарио Бастасин, Лука Дале Муле, Иларина Бертио и Анђело Калегари.

 

Та група је из Италије у Приштину путовала пословно у вези са активностима Аероклуба «Тревизо», а требало је и да обележе годишњицу спортског клуба у Истоку на Косову који је основан уз подршку италијанског клуба.

 

Са авионом који је пао летела су још три мала авиона који су, по плану слетели на скопски аеродром да допуне гориво.

 

Наводи се да су авиони који су летели из Тревиза за Приштину, морали да допуне гориво у Скопљу, јер приштински аеродром нема врсту керозина коју користе мали путнички авиони.

 

Остаци авиона, који је пао десетак километара пре скопског аеродрома пронађени су касно синоћ код села Коже, тридесетак километара југоисточно од Скопља. Терен на који је авион пао је тешко приступачан, а у том тренутку је падала јака киша.

 

Контрола лета је у 17.40 часова пријавила да је авион «пајпер ПА 34-200 сенека» нестао са радара. Пилот је пријавио слетање на скопски аеродром, али није пријавио да има проблема.

 

Полиција је обезбедила место несреће, а македонско државно тужилаштво је започело истрагу.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;