Ангела Меркел нема намеру да се одрекне миграционе политике коју води, чак ни после изборног пораза од Алтернативе за Немачку у својој родној покрајини Мекленбург-Западна Померанија (20,8% за AfD, насупрот 19% гласова за канцеларкину CDU), пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

merkel3

 

„Меркелова се нада да ће њен миграциони план профункционистати, али је она већ потрошила свој политички кредит. Њена империја се распада. 20% гласова на североистоку није и 20% гласова на нивоу целе Немачке. Али, то је показатељ. То је јасан знак трајног и све већег противљења политици које Меркелова има намеру да се и даље држи. Чак и након пораза који је више него понижавајући “, пише лист.

 

«Многе присталице CDU више нису уверене да се, са Меркеловом на челу, Немачка налази у добрим рукама. Канцеларка за сада не успева да поврати њихово поверење. За многе грађане Немачке, који су окренули леђа CDU и гласали за друге партије, пријем стотина хиљада избеглица није нешто што је без алтернативе», закључује Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Ката

Тагови: ; ; ;