Хилари Клинтон слепо верује у изузетност САД и оправдава све ратове своје земље. Она је сасвим је у стању да започне оружани конфликт са Кином и Русијом, написао је Брус Фејн, за амерички онлајн лист Huffington Post.

 

gracanica-sagradjena

 

 

„Ако сте уверени да је рат против Русије и Кине, без објаве Конгреса САД, неопходан да би била остварена божанска мисија давања слободе, праведности и достојанства руском и кинеском народу, онда гласајте за председничког кандидата демократа Хилари Клинтон. Високомерна убеђеност демократа да су САД локомотива човечанства, а цео остали свет вагони који коче, својевремено је довела до рата у Вијетнаму ”, пише лист.

 

Фејн додаје да је Хилари већ демонстрирала своје агресивне погледе на спољну политику у августу за време наступа пред Америчком легијом. Тада је тврдила да су САД изузетна и незаменљива земља и да цео свет гледа у САД. Да се Вашингтон не држи своје „одозго послате улоге”, свет би, по њеном мишљењу, захватио хаос.

 

Изгледа да госпођа Клинтон није свесна да свет постоји хиљадама година без падања у хаос, пре него што су се 1776 године појавиле САД”, коментарише лист.

 

„Она је подржавала и подржава ратове, што значи легитимизовање убистава у Авганистану, Ираку, Јемену, Сомалији и Либији. Мешање САД у ратне конфликте у тим земљама само је повећало, а не смањило хаос. Клинтонова је, са положаја државног секретара САД, помогла да се изрежира смена режима у Украјини и изборила се за пружање војне помоћи новој власти у Кијеву ради борбе против Русије у њеној историјској сфери утицаја”, оштар је био новинар.

 

На крају Фејн додаје да је Хилари баштинила примитивно поимање политике демократе Линдона Џонсона који је говорио «наши добри момци против туђих лоших момака», а због те логике се пола милиона америчких војника заглибило у Вијентаму.

 

„Хилари Клинтон је спремна да ратује са Русијом и Кином. Упозорени сте”, закључује лист.

 

Ката

Тагови: ; ; ;