Ако се власти у Кијеву не објаве у скорије време у ком граду ће се одржати Евровизија-2017 и на рачун јавних средстава изградити потребну инфраструктуру, Европска радиодифузна унија (ЕБУ) може право да буде домаћин доделити другој држави, објављено је у прес служби ЕБУ.

 

3

 

«Украјина је победник такмичења 2016, што значи да су добили и право да буду домаћин наредне Евровизије. Статус победника јој нико не може одузети . Међутим, што се тиче времена, одлука је требало да буде донесена много раније. Ми пажљиво гледамо како се три града упорно боре да један другом то право оспоре и не знамо када ће бити званично објављен коначан исход. Рок је најкасније почетком октобра», преноси лист «Известија»изјаву ЕБУ.

 

Према споразуму са ЕБУ, с обзиром на географски положај Аустралије, која је као друга завршила такмичење, та земља постаје суорганизатор Евровизије, али сам догађај мора да се одржи у европском региону. Према правилима, други суорганизатор такмичења у 2017 би могла бити Русија, која је освојила треће место.

Тагови: ;